Saksamaal suri pool juhitavat hingamist vajanud koroonahaigetest

Copy
Saksa haiglaõed abistamas intensiivravil olevat Covid-19 patsienti.
Saksa haiglaõed abistamas intensiivravil olevat Covid-19 patsienti. Foto: AP/Scanhttps://core.pmo.ee/photos/photo/13240151?isPopup=1#pix

Saksamaal suri iga viies koroonaviiruse tõttu haiglasse sattunud patsientidest ja 53 protsenti nendest, kes vajasid juhitavat hingamist, selgub täna avaldatud uurimistulemustest.

Andmed pärinevad 26. veebruarist – 19. aprillini 930 Saksa haiglasse võetud 10 000 patsiendilt. Neid analüüsisid Saksa interdistsiplinaarne intensiivravi ja erakorralise meditsiini ühingu, Berliini tehnikaülikooli ja tervisekindlustusgrupi AOK teadusharu WIdO.

Haiglasse jõudnud meespatsientide suremus oli suurem kui naistel – 25 protsenti 19 protsendi vastu.

Märgatavalt suurem oli suremus ka eakate patsientide hulgas: 70. aastates haigetest suri 27 protsenti ja üle 80 aasta vanadest 38 protsenti.

«See kõrge suremus näitab selgelt, et haiglates raviti suhteliselt suurt hulka väga tõsise haiguskuluga patsiente,» ütles WIdO direktor Jürgen Klauber.

«Selline tõsine haiguskulg puudutas vanemaid inimesi ja neid, kelle tervis oli juba enne halb, aga ka nooremaid patsiente,» hoiatas ta ja manitses elanikke endiselt ettevaatusele, et ei tekiks uut haiguspuhangut.

10 021 patsiendist 1727-l oli vaja juhitavat hingamist. Mehi oli nende hulgas ligi kaks korda rohkem kuid suremuses soolist erinevust ei tuvastatud.

Patsient jäi haiglasse keskmiselt 14 päevaks. Need, kes juhitavat hingamist ei vajanud, said välja keskmiselt 12 päeva pärast, teistel kulus tervenemiseks 25 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles