Kuberner: USA föderaalagendid alustavad Portlandist lahkumist

Copy
Föderaalpolitsei ohvitserid valvavad Portlandi kesklinnas Mark O. Hatfieldi nimelist föderaalkohtu hoonet, mille on täis sodinud ja mida rüüstanud politseivägivalla vastu protestivad meeleavaldajad.
Föderaalpolitsei ohvitserid valvavad Portlandi kesklinnas Mark O. Hatfieldi nimelist föderaalkohtu hoonet, mille on täis sodinud ja mida rüüstanud politseivägivalla vastu protestivad meeleavaldajad. Foto: AFP / Scanpix

USA Oregoni osariigi suurimast linnast Portlandist, mida on nädalaid raputanud tõsised kokkupõrked meeleavaldajate ja õiguskaitseametnike vahel, hakkavad föderaalüksused osariigi kuberneri sõnul neljapäevast alates lahkuma.

«Pärast mu arutelusid (asepresident Mike) Pence'i ja teistega, on föderaalvalitsus nõustunud tagasi tõmbama föderaalametnikud Portlandist,» ütles Oregoni kuberner Kate Brown kolmapäeval Twitteris.

«Nad on tegutsenud siin kui okupatsioonivägi ning toonud kaasa vägivalda. Alates homsest lahkuvad kõik Tolli- ja Piirikaitse & ICE ohvitserid Portlandi kesklinnast,» ütles ta viitega sisejulgeolekuministeeriumi haldusalas oleva immigratsiooni- ja tolli jõustamisüksuse agentidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles