Trump tõrjus väidet Moskva pearahast Talibanile USA sõdurite eest (1)

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

USA president Donald Trump lükkas eile tagasi väite, et Moskva pakkus Talibani võitlejatele raha Ameerika sõdurite tapmise eest Afganistanis.

Tema sõnul telefonivestluses Vene presidendi Vladimir Putiniga seda teemat ei puudutatud. «Ma ei arutanud seda temaga,» ütles Trump usutluses uudisteprogrammile Axios.

Trump ja Putin vestlesid telefoni teel eelmisel neljapäeval.

Trump on rääkinud Kremli liidriga kaheksa korda pärast seda, kui väide USA sõdurite eest pearaha pakkumise kohta pidanuks veebruaris esmakordselt igapäevases luureraportis temani jõudma, ütles Axios.

Trump väitis, et ei ole midagi sellist kunagi lugenud. Samas tunnistas ta, et ei loe igapäevaseid luureraporteid.

Valge Maja sõnul räägiti presidendile väidetavast vandenõust ameeriklaste tapmiseks suuliselt pärast seda, kui ajaleht New York Times juuni lõpus selle kohta loo avaldas.

Trump kinnitas Axiosele: «Need süüdistused ei jõudnud minu lauale.» Tema sõnul ei pidanud USA luure väidet usutavaks.

USA meedia teatel ei ole eri luureagentuurid ühel nõul selles, kas Vene sõjaväeluure väidetav pakkumine Talibanile kuni 100 000 dollarit iga tapetud Ameerika sõduri eest on tegelik.

Trump ütles kolmapäeval Valges Majas ajakirjanikele, et tema ei võtnud seda juttu tõsiselt ja tal ei ole põhjust Moskvat kahtlustada.

Trump lisas 1980. aastate Nõukogude Liidu Afganistani sõjale viidates, et Talibani aitamine ei ole Venemaa huvides. «Ma ei tea, miks nad peaksid seda tegema,» ütles ta.

Kui väide peaks tõeks osutuma, reageerin ma vastavalt, lubas president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles