Kohtumaterjalid paljastavad pedofiil Epsteini suhtluse oma usaldusisikuga (1)

Postimees
Copy
Foto ärimees Jeffrey Epsteinist ja Briti seltskonnategelasest Ghislaine Maxwellist New Yorgi prokuratuuri pressikonverentsil juuli alguses, kui teatati, et naisele esitati süüdistus alaealiste Epsteinile kupeldamises.
Foto ärimees Jeffrey Epsteinist ja Briti seltskonnategelasest Ghislaine Maxwellist New Yorgi prokuratuuri pressikonverentsil juuli alguses, kui teatati, et naisele esitati süüdistus alaealiste Epsteinile kupeldamises. Foto: JOHANNES EISELE / AFP / SCANPIX

Hoolimata Briti seltskonnategelase Ghislaine Maxwelli kaitsjate vastuseisust otsustas kohus eile avalikustada teda puudutanud mõne aasta taguse tsiviilhagi materjalid, nende seas naise 2015. aastast pärineva kirjavahetuse süüdimõistetud seksuaalkurjategijast ärimehe Jeffrey Epsteiniga ning viimase ohvri kirjelduse, kuidas Maxwell teda kupeldas.

Avalikustatud dokumendid pärinevad viie aasta tagusest ajast, kui Epsteini seksuaalkuritegudes süüdistav Virginia Giuffre esitas tsiviilhagi ärimehe pikaaegse usaldusisiku ja kallima Maxwelli vastu, väites, et just Maxwell meelitas ta 15-aastastelt Epsteini seltskonda, pakkudes neiule tööd massöörina.

Maxwelli kaitsemeeskond soovis dokumendid salastada argumendiga, et nende päevavalgele tulemine võib sundinda Maxwelli vastama pealetükkivatele küsimustele tema seksuaalelu kohta ning et tegu on äärmiselt isikliku materjaliga, mida meedia võib kurjasti ära kasutada, vahendas The Guardian.

Materjalide seas olev 2015. aasta kirjavahetus Epsteini ja Maxwelli vahel lükkab ümber naise kautsjoni taotlemisel esitatud väite, et ta pole suhelnud Epsteiniga juba kümme aastat, vahendas Forbes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles