Kreeka saadab asüüli saanud inimesed ohtlikest laagritest kodutuna tänavale (1)

, Ajakirjanik, AFP
Copy
Laps istumas eile oma pere varanatukese kõrval Ateena kesklinnas Victoria väljakul. Viimastel päevadel on seal ööbinud sadakond peamiselt Afganistanist pärit põgenikku, kes on Kreeka saarte laagritest saadetud abita pealinna.
Laps istumas eile oma pere varanatukese kõrval Ateena kesklinnas Victoria väljakul. Viimastel päevadel on seal ööbinud sadakond peamiselt Afganistanist pärit põgenikku, kes on Kreeka saarte laagritest saadetud abita pealinna. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / Scanpix

Kui Amir Husseinil lubati lõpuks lahkuda Kreekas Lesbose saarel asuvast kohutavate elamistingimustega Moria põgenikelaagrist, pidi see olema lõpp tema aasta otsa kestnud kannatustele. «Pärast põrgut Morias ei osanud me oodata, et leiame end Ateena tänavalt,» ütleb nüüd 14-aastane afgaani poiss, kes on viimased nädal aega maganud Kreeka pealinna südames Victoria väljakul.

Sadakond peamiselt Afganistanist pärit põgenikku on viimastel päevadel, kui temperatuur on kerkinud üle 30 kraadi, olnud seal koos laagris.

Amirile, tema vanematele ning kahe- ja seitsmeaastasele õele-vennale anti Kreekas varjupaik üle kuu aja tagasi ning neil lubati seejärel Moriast lahkuda ja sõita laevaga Ateenasse. «Laagrivõimud käskisid meil Moriast lahkuda. Aga meile ei öeldud, kuhu minna, kust leida abi,» rääkis poiss AFP-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles