Guardian: Epstein sundis alaealise seksile prints Andrew'ga

BNS
Copy
Prints Andrew noore Virginia Roberts Giuffrega, tagaplaanil Ghislaine Maxwell. Pilt on väidetavalt tehtud 2001. aastal.
Prints Andrew noore Virginia Roberts Giuffrega, tagaplaanil Ghislaine Maxwell. Pilt on väidetavalt tehtud 2001. aastal. Foto: Capital Pictures/Scanpix

USA kohtudokumentides väidetakse, et mullu vanglas surnud seksuaalkurjategija ja ärimees Jeffrey Epstein olevat sundinud alaealise tüdruku seksima Briti prints Andrewga, kirjutas täna ajaleht Guardian. 

Dokumentide kohaselt oli Epsteini motiiviks koguda materjali Andrew survestamiseks. Epstein olevat nõudnud tüdrukult, et see annaks printsile, mida too soovib ja teatama siis Epsteinile seksuaalse ärakasutamise üksikasjadest.

Avalikuks tulnud dokumendid on seotud 2015. aastast pärit tsiviilhagiga, mille mainitud sündmuste ajal alaealine ning praegu 36-aastane ohver esitas Epsteini ja tolle endise tüdruksõbra, seltskonnategelase Ghislaine Maxwelli vastu. 

"USA föderaalne apellatsioonikohus teatas 2019. aastal, et neid süüdistusi tuleks käsitleda eriti ettevaatlikult. Süüdistused ei ole sama, mis tõsiasjad. Kus on tõendid?" kommenteeris Andrew anonüümsust palunud sõber Guardianile. 

Dokumentides väidetakse ka, et Andrew olevat Ühendriikides kokkuleppemenetluse ajal Epsteini kasuks lobitööd teinud.

"See süüdistus ei vasta kindlasti tõele. Ei mingeid kuisid, ega agasid," tõdes Andrew sõber.

Andrew on kuninganna Elizabethi vanuselt teine poeg, kelle maine on Epsteini ja Maxwelli skandaaliga seoses kõvasti kannatada saaud. 

Andrew roll kohtuasjas on seotud seksisüüdistustega tollal alaealise Virginia Giuffre ja sellega, mida ta teadis Epsteini ja selle lähikonna tegevusest. Prints on tõrjunud süüdistusi ja eitanud igasugust seost millegi kuritegeliku või sobimatuga. 

Avalikuks on siiski tulnud foto, kus ta seisab käsi Giuffre puusal. Andrew sõnul ei ole tal mingit mälestust kohtumisest Giuffrega ja on oletanud, et tegemist võib olla võltsinguga. 

Jeffrey Epstein suri mullu augustis New Yorgi vanglas kohtuprotsessi oodates. 66-aastase Epsteini surma peetakse enesetapuks.

Epsteini süüdistati selles, et ta oli maksnud aastail 2002-2005 seksi eest kümnetele alaealistele tüdrukutele. Noorimad ohvrid olid arvatavalt 14-aastased. Ta ise eitas oma süüd. Epstein oli juba varem seksuaalkuritegudes süüdi mõistetud. 

Epsteini endine tüdruksõber ja usaldusisik Maxwell (58) on Epsteiniga seotud juurdluses kahtlusalune. Süüdistused tema vastu on muu hulgas seotud alaealiste tüdukute ahvatlemise ja seksuaalse ärakasutamisega aastail 1994-1997. 

Maxwell on varem eitanud oma osalust Epsteini arvatavate kuritegudega väites, et ei teadnud nendest midagi. Maxwelli võib oodata kuni 35-aastane vabaduskaotus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles