Fauci: USA ei võtaks Vene ega Hiina koroonavaktsiini tõenäoliselt kasutusele (2)

Copy
USA nakkushaiguste tippekspert Anthony Fauci.
USA nakkushaiguste tippekspert Anthony Fauci. Foto: SIPA/Scanpix

USA nakkushaiguste ekspert Anthony Fauci väljendas muret Hiinas ja Venemaal arendatavate koroonavaktsiinide ohutuse pärast ja ütles, et Ühendriigid seal arendatud vaktsiine tõenäoliselt kasutusele ei võta.

Koroonaviirus on maailmas nõudnud vähemalt 679 000 elu ja nakatanud vähemalt 17,9 miljonit inimest.

Lääne-Euroopas on teatatud taas haigusjuhtude kasvust ning kehtestatud uusi piiranguid. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on pandeemia kord sajandi jooksul ettetulev kriis, mille mõju on tunda veel ka aastakümnete pärast.

Vaktsiini arendamisega tegeleb mitu Hiina firmat ja Venemaa on teatanud, et plaanib alustada vaktsiini tootmist juba septembris.

USA nakkushaiguste eksperdi Anthony Fauci sõnul ei võta tema riik kummagi riigi arendatud vaktsiine ilmselt kasutusele, kuivõrd sealsed regulatiivsed süsteemid on tunduvalt läbipaistmatumad kui Läänes.

«Ma loodan, et hiinlased ja venelased vaktsiine enne nende kellelegi manustamist ka päriselt testivad,» ütles ta eile aruandmisel kongressis.

«Väited jaotamiseks valmis vaktsiinist enne testide tegemist on, ma arvan, parimal juhul murettekitavad,» ütles ta.

USA valitsus maksab osana operatsioonist «Varp-kiirus» ravimihiidudele Sanofi ja GSK koroonavaktsiini arendamiseks kuni 2,1 miljardit dollarit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles