Austraalia Victoria osariik kuulutas välja eriolukorra ja liikumiskeelu

Copy
Melbourne'i elanikud tegid pühapäeval kiirustades sisseoste enne karmide liikumispiirangute jõustumist.
Melbourne'i elanikud tegid pühapäeval kiirustades sisseoste enne karmide liikumispiirangute jõustumist. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia Victoria osariigi peaminister kuulutas alates pühapäevast välja eriolukorra ja uued piirangud seoses koroonaviiruse olukorraga regioonis. 

Öine liikumiskeeld hakkab kehtima Melbourne'i linnas alates kella kaheksast õhtul kuni kella viieni hommikul. Osariigi peaministri Daniel Andrewsi sõnul antakse eriolukorraga politseile suuremad volitused. 

Alates laupäevast on tuvastatud 671 uut koroonaviiruse juhtumit, sealjuures on kinnitust saanud seitse Covid-19-st tingitud surma, sõnas Andrews. Nakkuste ja surmade arv on Victoria osariigis stabiilselt kasvanud viimased kuus nädalat. 

Melbourne'i elanikel on lubatud käia poes ja teha trenni viie kilomeetri raadiuses oma kodust. Kõik õpilased naasevad koduõppe juurde ja lastehoiud on suletud.

Surmad Victorias on tõstnud kõikide Austraalia Covid-19 surmade arvu 208-le. 

Austraalia Uus-Lõuna-Walesi osariik teatas pühapäeval oma esimesest koroonaviirusega seotud surmast enam kui kuu aja jooksul. Sydney võimud üritavad likvideerida nakkuskoldeid ühes hotellis ja mitmes söögikohas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles