Hongkongi võimud otsivad uue seaduse alusel taga eksiilis aktiviste

BNS
Copy
Üks Hongkongi politsei poolt tagaotsitavatest - Suurbritannia Hongkongi konsulaadi endine töötaja Simon Cheng.
Üks Hongkongi politsei poolt tagaotsitavatest - Suurbritannia Hongkongi konsulaadi endine töötaja Simon Cheng. Foto: AP / Scanpix

Hongkongi politsei otsib taga kuute demokraatiameelset aktivisti, kes elavad lääneriikides eksiilis, edastas BBC. 

Tagaotsitavate seas on endine ÜK konsulaadi töötaja Simon Cheng, aktivist Nathan Law ja USA kodanik Samuel Chu. Teisteks tagaotsitavateks on Wayne Chan, Lau Hong ja Ray Wong. 

Neid kahtlustatakse uue Hongkongi julgeolekuseaduse rikkumises. Hiina riigitelevisioon on nimetanud tagaotsitavate grupi «pahalasteks».

Riiklik telekanal CCTV teatas, et neid otsitakse taga setsessiooni ja välisjõududega koostöö tegemise kahtlustel ning süüdimõistmise korral võib nende kuritegude eest karistada kuni eluaegse vangistusega. 

Hiina erihalduspiirkonna Hongkongi politsei kõnealuste isikute kohta kommentaare ei andnud. 

Hongkongi valitsus lükkas reedel septembrisse kavandatud valimised edasi aasta võrra. Pekingi-meelne valitsus tõi põhjuseks Covid-19 juhtumite kasvu, kuid opositsioon peab seda ettekäändeks ning sammuks demokraatiameelsete poliitikute vastu.

ÜK, Austraalia ja Saksamaa on viimaste nädalate jooksul peatanud tagaotsitavate väljaandmise kokkulepped Hongkongi võimudega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles