KOHALIK VAADE ⟩ Koroonamure on nihkunud Itaalialt Hispaaniale

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Itaalias on suhtumine viiruse tõrjumisse kahetine. Nägu katvad külastajad restoranides ja baarides lävivad nendega, kes kaitsemaski kandma ei vaevu.
Itaalias on suhtumine viiruse tõrjumisse kahetine. Nägu katvad külastajad restoranides ja baarides lävivad nendega, kes kaitsemaski kandma ei vaevu. Foto: Evandro Inetti/zumapress.com/scanpix

Itaalia väljaanne Corriere della Sera teatas 29. juuli pealkirjas: «Euroopa jälgib murelikult uusi puhanguid Hispaanias». Mis on juhtunud, miks jälgib murelikult Pürenee poolsaarel toimuvat Itaalia, kus koroonapandeemia Euroopas alguse sai ja kes ennustas kahenädalase varuga Hispaanias juhtuma hakkavat?

Kas Itaalial on paremad näitajad kui Hispaanial või sai ta oma õppetunni mitu kuud tagasi, kui teatas mõnede sõnul oma juhtumitest liiga läbipaistavalt, muutudes nii juba igal pool leviva viiruse suur­ohvriks?

Andmed näitavad, et 29. juulil oli Itaalias 289 uut kinnitatud koroonajuhtumit ja kuus surma. Hispaanias oli samal päeval ametlikke nakatumisi 2031 ja surnute arvu ei olnud teada, sest Hispaania ei uuenda neid andmeid iga päev. See loomulikult tekitab teatud vastuolusid andmete tõepärasuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles