Mehhikos tapeti juba neljas ajakirjanik sel aastal

Copy
NB! Pildi sisu võib olla häiriv! Mehhiko politseinik kuriteopaigal Hermosillos 2019. aasta 16. veebruaril, kui kurjategijad tapsid mehhiko raadiodiktori Reynaldo Lopeze, kelle surnukeha võib näha taamal autos. Kohaliku meedia teatel sai Lopez koheselt surma ja temaga koos olnud spordiajakirjanik Carlos Cota Rubio raskelt haavata, kui relvastatud mehed nende pihta tule avasid.
NB! Pildi sisu võib olla häiriv! Mehhiko politseinik kuriteopaigal Hermosillos 2019. aasta 16. veebruaril, kui kurjategijad tapsid mehhiko raadiodiktori Reynaldo Lopeze, kelle surnukeha võib näha taamal autos. Kohaliku meedia teatel sai Lopez koheselt surma ja temaga koos olnud spordiajakirjanik Carlos Cota Rubio raskelt haavata, kui relvastatud mehed nende pihta tule avasid. Foto: Reuters / Scanpix

Mehhiko lõunaosas Guerrero osariigis tapeti pühapäeva esimesel tunnil valanguga mehhiko ajakirjanik ja tema politseinikust ihukaitsja, ütlesid politseiametnikud ja inimõiguslased.

Pablo Morrugares on neljas ajakirjanik, kes on 2020. aastal Mehhikos tapetud, selgub uudisteagentuuri AFP kogutud süngest statistikast.

Morrugares juhtis Iguala linnast veebiväljaannet PM Noticias, mis keskendus kuritegude ja politseilugudega seonduvale.

Pühapäeval kell 1 öösel (Eesti aja järgi kell 9 hommikul) sisenesid hambuni relvastatud mehed Igualas asuvasse restoran-baari, kus Morrugares ja ta ihukaitsja einestasid, ning avasid nende pihta tule, selgub politseiraportist.

Morrugaresele anti politseikaitse pärast seda, kui tal ja ta abikaasal õnnestus pääseda atentaadikatsest 2016. aastal.

Veidi enne tapmist kirjutas Morrugares loo kuriteost lähedalasuva supermarketiga seoses, milles kirjeldas territooriumi jagamise sõda kohalike kuritegelike jõukude vahel, selgub kohaliku meedia teadetest.

Guerrero osariigi inimõiguste komisjon, mis on valitsuse kohapealne sõltumatu büroo, mõistis hukka Morrugarese mõrva ning nõudis viivitamatut juurdluse algatamist tapjate tuvastamiseks ning tabamiseks.

Mullu tapeti Mehhikos 10 ajakirjanikku, selgub vabaühenduse Piirideta Reporterid statistikast.

Alates 2000. aastast on Mehhikos tapetud üle saja ajakirjaniku, vaid murdosa nendest roimadest on lahendatud ning tapjad süüdi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles