Pandeemia asendas Hispaania peosaarel lustimise vaikusega

Thomas Perroteau
, ajakirjanik, AFP
Copy
Töötaja jalutab tühjas Hi Ibiza ööklubis. Üks Hispaania peosaare tuntumaid meelelahutuskohti on suletud, kuna Baleaari saarte võimud on lubanud lahti teha ainult vähem kui 300 külastajat mahutavad klubid ning neiski on keelatud tantsimine.
Töötaja jalutab tühjas Hi Ibiza ööklubis. Üks Hispaania peosaare tuntumaid meelelahutuskohti on suletud, kuna Baleaari saarte võimud on lubanud lahti teha ainult vähem kui 300 külastajat mahutavad klubid ning neiski on keelatud tantsimine. Foto: JAIME REINA / AFP / SCANPIX

Ilma tuhandete peolisteta on hiiglaslik Hi Ibiza diskoteek lihtsalt üks suur, vaikne, tühi angaar – Hispaania peosaare legendaarne ööklubi on suletud pandeemia tõttu nagu teisedki tantsukohad.

Koroonaviirusesse nakatumise piiramiseks lubas Baleaari saarte kohalik valitsus avada ainult klubid, kuhu mahub alla 300 inimese, ning sedagi ainult jookide nautimiseks. Tantsupõrandat ei tohi meelelahutusasutustes olla ning napsitajad peavad istuma laua ääres paigal.

Nii jäävadki Ibiza kuulsad hiigelklubid, kus tavaliselt esinevad maailma kõige populaarsemad DJ-d ja tänu millele on just sellest Vahemere saarest saanud globaalne ööelu keskus, sel suvehooajal suletuks.

Enne kui kohalikud võimud reeglid paika panid, kaalusid klubiomanikud tervet hulka meetmeid pandeemi ohjamiseks. Piirkonna suurimal saarel Mallorcal kavatses ööklubide liit märkida põrandale maha punktid, mille juures inimesed oleks pidanud tantsima, jutustas Ibiza ööklubide esindusorganisatsiooni juht Jose Luis Benitez. «Aga mida sa teed, kui tahad kellegagi kohtuda?» tõi ta esile selle ettepaneku puuduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles