Genova uue silla avamine rebib lahti tunamulluse katastroofi haavad

Postimees
Copy
Kokkuvarisenud Morandi silla rusud Genovas päev pärast katastroofi 2018. aasta augustis.
Kokkuvarisenud Morandi silla rusud Genovas päev pärast katastroofi 2018. aasta augustis. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / SCANPIX

«See uus sild pole midagi, mida tähistada,» ütles Giorgio Robbiano. «See on lihtsalt rajatud minu venna, mu vennapoja, mu vennanaise ja veel 40 oma elu kaotanud inimese verega.»

Sarnaselt paljudele teistele kaks aastat tagasi Mornadi viadukti varingus elu kaotanute lähedastele vaatab ta uue silla avamist Genovas kibeda meelega. Tema jaoks on valus näha, kuidas Itaalia võimukandjad avavad täna õhtul pidulikult uue viadukti ja kiitlevad selle kiire valmimisega, samas kui eelmise silla hooldamata jätmine sai mitmekümnele inimesele saatuslikuks.

14. augustil 2018 oli Robbiano isa juures külas, et tähistada seal oma venna Roberto sünnipäeva. Viimane oli parasjagu koos oma naise Ersilia ja poja Samuelega teel, kuid jäi hiljaks. «Kui minuni jõudis uudis, et sild oli varisenud kokku, siis ma lihtsalt teadsin, et nad olid seal,» lausus Robbiano nüüd BBC-le.

Selleks ajaks, kui ta jõudis haiglasse, olid nende surnukehad juba tuvastatud. Kaheksa-aastane Samuele oli Morandi sillavaringu noorim ohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles