Norra kruiisifirma peatab viiruspuhangu tõttu osaliselt tegevuse

Copy
Roald Amunsen
Roald Amunsen Foto: TERJE PEDERSEN/AFP/Scanpix Baltics

Norra kruiisifirma Hurtigruten teatas esmaspäeval, et peatab osaliselt tegevuse pärast koroonapuhangut ühel oma laeval, edastasid väljaanded VG ja Helsingin Sanomat.

Kahe juulikuise kruiisi järel andis ristluslaeva MS Roald Amundsen 158 meeskonnaliikmest 36 ja lisaks viis reisijat posititiivse koroonaproovi. Valdavalt on tegemist filipiinlastega.

Viirusepuhang Norras, mis oli saanud viimastel kuudel koroona leviku kontrolli alla, on viinud süüdistusteni, et Hurtigruten alustas kruiise liiga vara ega teavitanud pärast esimese nakkusjuhu kinnitust reisil olnuid õigeaegselt. 

«Tegemist on kõigi asjassepuutujate jaoks tõsise olukorraga. Me ei ole olnud piisavalt head ja oleme teinud vigu,» ütles Hurtigruteni tegevjuht Daniel Skjeldam avalduses.

Firma teatel on esialgne uurimine näidanud vigu «mitmes siseprotseduuris».

Uurimise algatas ka Norra politsei. Uuritakse, kas ettevõte on rikkunud pandeemiaga seoses kehtestatud turvareegleid.

Roald Amundsen on juba karantiinis Tromsø sadamas ning kaks ülejäänud ristluslaeva Fridtjof Nansen ja Spitsbergen jäävad sadamasse edasiste korraldusteni, kui nad lähipäevil oma reisi lõpetavad. 

Ettevõtte kohalikud praamid jätkavad opereerimist.

Norra rahvaterviseinstituut nõudis, et kõik nimetatud reisidel viibivad reisijad tuleb võtta jälgimise alla ning testida kümne päeva jooksul pärast nende naasmist.

Enamik reisijaist on norralased, kuid on ka eestlasi, lätlasi, sakslasi, taanlasi, britte, ameeriklasi ja prantslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles