USAs ähvardab viiruse tõttu kodutuks jäämine 23 miljonit inimest (4)

Copy
Aktivistid eelmisel nädalal New Yorgis Crown Heightsi piirkonnas protestimas korteriomanike vastu, kes on kiusanud üüri tasumisel hilinenud inimesi. Pandeemia tõttu on miljonid ameeriklased raskustes üüri või laenu maksmisega ning neid ähvardab kodust tänavale tõstmine.
Aktivistid eelmisel nädalal New Yorgis Crown Heightsi piirkonnas protestimas korteriomanike vastu, kes on kiusanud üüri tasumisel hilinenud inimesi. Pandeemia tõttu on miljonid ameeriklased raskustes üüri või laenu maksmisega ning neid ähvardab kodust tänavale tõstmine. Foto: Scott Heins / AFP / Scanpix

Houstoni kandis elav Kelyn Yanez töötas päevasel ajal koristajana teiste inimeste kodudes ning õhtuti ettekandjana. Siis tuli koroonaviirus, kolme lapse ema kaotas märtsis mõlemad ametid ning juba mõne päeva pärast ootab tema perekonda kodust väljaviskamine. Ta pole aga sugugi erand – Yanezil on Ameerika Ühendriikides miljoneid saatusekaaslasi.

Hondurasest pärit Yanez sai juuli üürist osa tasumiseks abi kohalikult kirikult, kuid sellest hoolimata jäi ta sadu dollareid võlgu, augusti üüriks tal raha pole ning nüüd ootabki naine teadet, mis annab talle ja ta lastele kolm päeva aega, et korter vabastada.

«Praegu pole mul mitte midagi,» lausus Yanez, kes sai töö baaris korraks tagasi, kui asutus taas avati, kuid kaotas selle jälle, kui jäi juunis koos oma nelja-aastase tütrega koroonaviirusesse.

USAs ebaseaduslikult elav Yanez on üks kokku umbes 23 miljonist inimesest, keda ähvardab mittetulundusühenduse Aspeni Instituut andmeil kodust välja viskamine, sest koroonaviiruse pandeemia tõttu kehtestatud üüritähtaja pikendused lõppevad ning kohtud avanevad taas. USAs on hiljutise küsitluse kohaselt üüri või laenu tasumisega hädas 26,5 protsenti üle 18 aasta vanustest elanikest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles