Belgia lihatööstusfirma saatis 225 töötajat karantiini

Copy
Westvleesi logo
Westvleesi logo Foto: KURT DESPLENTER/AFP/Scanpix Baltics

Üks Belgia suurimaid lihatööstusfirmasid saatis kolmapäeval pärast koroonaviiruse pesa avastamist 225 töötajat koju karantiini, teatasid ettevõte ning kohalik meer.

Tapamajad ja lihatöötlemisettevõtted on teistes riikides tihti osutunud viirusepesadeks ning Belgia loodeosas Stadenis asuv Westvleesi lihakombinaat on nüüd kõrgendatud tähelepanu all.

Westvleesi kõneisiku Manuel Goderise sõnul avastati ettevõtte sealiha töötlemise osakonnast viimaste päevade jooksul mitu nakatunut. Osakonnas töötab ettevõtte 800-st töötajast 225.

«Otsustasime riske mitte võtta ning testida kõiki selle tootmisüksuse töötajaid ja saata nad karantiini,» ütles ta. Töötajaid testiti kolmapäeval ning tulemused saab teada neljapäeval.

Stadeni linnapea Francesco Vanderjeugd ütles AFP-le, et päeva esimeses pooles teatati kuuest kinnitust leidnud nakatunust ning vaid loetud tundidega tõusis nakatunute arv 18-ni ning korraldati masstestimine.

Kaks kuuest esimesest nakatunust olid piiriülesed töötajad Prantsusmaalt, kaks olid Stadenist ning kaks ülejäänut mujalt Lääne-Flandriast, lisas ta.

Westvlees on üks Euroopa suurimaid värske- ja töödeldud sealiha tootjaid. Aastas veristatakse ettevõttes 1,4 miljonit siga ning toodetakse 140 000 tonni liha klientidele üle kogu maailma.

Belgias on üks maailma kõrgemaid COVID-19 nakkusjuhtumite arve elaniku kohta ning pärast esialgset edu epideemia kontrolli alla saamisel on nakkuste arv taas tõusuteel. Üheteistkümne miljoni elanikuga riigis on kinnitust saanud 9852 koroonasurma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles