Jeemenis hukkus õhurünnakus 20 inimest

Copy
Õhurünnak juuli algul.
Õhurünnak juuli algul. Foto: Khaled Abdullah/REUTERS/Scanpix Baltics

Jeemeni põhjaosas hukkus õhurünnakus 20 inimest, sealjuures seitse last, teatasid huthi šiiamässulised ja abiorganisatsioon reedel. 

Õhurünnak Al-Jawfi provintsis korraldati neljapäeval huthide kontrolli all olevast pealinnast Sanaast kirdes, teatas huthide tervishoiuministeeriumi pressiesindaja. 

Kohaliku tervishoiuametniku sõnul hukkus 20 inimest ja seitse sai vigastada, suurem osa neist olid naised ja lapsed, vahendas huthide uudisteagentuur Saba. 

Õhulöögi sihtmärgiks oli neljast autost koosnev konvoi, ütles ta. 

Kohalike sõnul tabas õhurünnak lähedalasuvaid kodusid. 

Abiorganisatsiooni Save the Children teatel oli lapsi hukkunute seas seitse, mitmed teised said tõsiselt vigastada. 

ÜRO Jeemeni humanitaarkoordinaator Lise Grande sõnas, et rünnak leidis aset, kui ohvrid sõitsid teel. Grande sõnul on teateid kokku üheksast õhurünnakus oma elu kaotanud lapsest. 

«Nagu kõik arutud vägivallaaktid tsiviilelanike vastu, on see šokeeriv ja täiesti, totaalselt vastuvõetamatu,» ütles ta. 

Pole täpselt teada, kes õhurünnaku korraldamise eest vastutab. 

Jeemenis kestab kodusõda 2015. aastast alates, kui Jeemeni valitsusvägede poolel liitus relvakonfliktiga Saudi Araabia juhitud koalitsioon. Huthisid, kelle kontrolli all on suur osa Jeemeni põhjaosast, toetab Iraan. Konflikt on nõudnud kümneid tuhandeid inimelusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles