Paavst nimetas Vatikani majandusnõukogusse kuus naist

Copy
Vatikan
Vatikan Foto: Pexels / CC0 Licence

Paavst Franciscus määras Vatikani majandusnõukogusse, mis tegeleb Püha Tooli haldus- ja finantsstruktuuride järelevalvega, kuus naist.

Naised liituvad 15-liikmelise koguga ilmalike ekspertidena. Nõukogus on veel kaheksa kardinali ja üks meessoost ilmalik ekspert, teatas Vatikan.

Franciscus lõi nõukogu 2014. aastal osana siiani kestvast katsest luua Vatikani rahaasjadele pärast mitut skandaali järelevalve.

Lisaks sellele on argentinlasest paavst proovinud anda Vatikanis rohkem võimu naistele, ehkki kõrgeimad ametikohad on endiselt preestrite, piiskoppide ja kardinalide käes.

Jaanuaris nimetas ta Francesca Di Giovanni kõrgele ametikohale riigisekretariaadis, mis toimib Vatikani välisministeeriumina.

Majandusnõukogu loob eeskirju mõjuvõimsa majandussekretariaadi jaoks, mis tegeleb Vatikani majanduslike ja administratiivasjade haldamisega.

Nõukogu etteotsa jääb Müncheni ja Freisingi peapiiskop kardinal Reinhard Marx, ent välja vahetati ühtekokku 13 liiget.

Kuuel naisel on taust akadeemias, poliitikas ja rahanduses.

Nõukogu kaks uut saksa liiget on Heinrich-Heine'i Ülikooli juuraprofessor Charlotte Kreuter-Kirchhof ja Saksa krediidiühingute liidu president Marija Kolak.

Hispaanlannadest liikmed on Azora Capitali ja Azora Gestioni esimees María Concepción Osácar Garaicoechea ja jurist ning ökonomist Eva Castillo Sanz.

Kaks briti liiget on endine haridusminister Ruth Mary Kelly ja prints Charlesi endine finantsnõunik Leslie Jane Ferrar.

Nõukogu meessoost ilmalikuks eksperdiks nimetati Itaalia majandusteadlane Alberto Minali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles