Bulgaaria protestijad taastasid Sofias lõhutud barrikaadid

Copy
Meeleavaldaja äsja taaspüstitatud prügikastidest barrikaadil.
Meeleavaldaja äsja taaspüstitatud prügikastidest barrikaadil. Foto: AFP / Scanpix

Bulgaaria valitsusvastased meeleavaldajad ehitasid täna hommikuks taas üles barrikaadid Sofia tänavatel, mille politsei oli eile kõrvaldanud.

Eile õhtul tuli kesklinnas paduvihmast hoolimata tänavatele üle 5000 meeleavaldaja, skandeerides «Maffia!» ja nõudes valitsuse tagasiastumist.

Protestid on kestnud juba 30 päeva järjest ja kasvanud suurimaks pärast 2013.-14. aasta meeleavaldusi, jõudes veel vähemalt viide linna.

Meeleavaldajad olid hõivanud Sofia, Varna ja Plovdivi suured ristmikud ning tõkestanud ühe maantee riigi keskosas ja häiristid tõsiselt liiklust. Eile koristas politsei protestijate telgid ära ja hoiatas, et uutele barrikaadidele ei vaadata hea pilguga.

Sofia demonstrandid püstitasid aga ööl vastu laupäeva kolmele suurele kesklinna ristmikule uued laagrid, kindlustades end prügikonteinerite, pargipinkide ja betoonist lillepottidega.

Pealinna julgeolekupolitsei ei ole hoiatusest hoolimata sekkunud. Nende sõnul valmistuvad protestijad vastama kivide ja pudelitega.

Meeleavaldajad nõuavad peaminister Bojko Borisovi valitsuse ja peaprokurör Ivan Geševi tagasiastumist, väites, et nad toetavad oligarhe, kellest nad sõltuvad.

Selle nädala arvamusküsitluste põhjal on protestid Borisovi ja tema konservatiivse erakonna GERB toetust tublisti kahandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles