Venezuela mõistis kaks USA sõjaväelast sissetungikatse eest vangi (1)

Copy
Venezuela president Nicolás Maduro näitamas riiki väidetavalt sissetungida üritanud ameeriklaste passe.
Venezuela president Nicolás Maduro näitamas riiki väidetavalt sissetungida üritanud ameeriklaste passe. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela mõistis kaks endist USA sõjaväelast 20 aastaks vangi seoses mais aset leidnud katsega riiki sisse tungida, ütles peaprokurör Tarek William Saab.

Luke Alexander Denman (34) ja Airan Berry (41) tunnistasid üles «vandenõu, kuritöös kaasosalemise, sõjarelvade ebaseadusliku vedamise ja terrorismi» seoses sissetungikatsega, mille väidetav eesmärk oli president Nicolás Maduro kukutamine, säutsus Saab eile hilisõhtul Twitteris.

Endised sõjaväelased mõisteti vangi kohtuistungil, ütles Saab postituses, kuhu olid lisatud pildid sõidukitest, relvadest ja dokumentidest.

Venezuela pidas mais kinni 91 liikmelise grupi, kes väidetavalt üritasid Venezuelasse meritsi sisse tungida. Relvastatud mehed maabusid Macutos, vähem kui tunni kaugusel Caracasest.

Maduro sõnul oli see osa vandenõust teda tappa. Tema valitsus väitel oli sissetungikatses, mille käigus kaheksa arvatavat ründajat tapeti, süüdi USA president Donald Trump.

Ühendriigid on seotust vahejuhtumiga eitanud.

Maduro on invasiooni plaanimises süüdistanud ka opositsiooniliidrit Juan Guaidód, kes end läinud aasta algul presidendiks kuulutas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles