Presidendiks pürgiv Javlinski sai vajalikud toetusallkirjad kokku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Javlinski
Grigori Javlinski Foto: SCANPIX

Liberaalse Vene partei Jabloko liider Grigori Javlinski, kes tahab pürgida presidendivalimistele, sai kokku vajalikud kaks miljonit toetusallkirja.

Erakonna juhtfiguuride sekka kuuluv Sergei Mitrohhin säutsus Twitteris, et valimisstaabi eileõhtuste andmete järgi on kogutud kokku 2,1 miljonit toetusallkirja, vahendas lenta.ru.

Javlinski esitas vajalikud dokumendid keskvalimiskomisjonile 19. detsembril. Kuna ta on riigiduumasse mittekuuluva erakonna kandidaat, siis peab ta registreerituks saamiseks koguma kaks miljonit toetusallkirja.

Vene keskvalimiskomisjoni andmetel on Javlinski valimisfondis vähemalt 44 miljonit rubla. Allkirjade kogumisele kulus erakonnal 6 miljonit rubla.

Toetusallkirjadega dokumente saab keskvalimiskomisjonile üle anda kuni 18. jaanuarini.

Praeguse seisuga on presidendikandidaatideks registreeritud Vladimir Putin (Ühtne Venemaa), Sergei Mironov (Õiglane Venemaa), Vladimir Žirinovski (Liberaaldemokraatlik Partei) ja Gennadi Zjuganov (Vene Kommunistlik Partei).

Eelmisel reedel teatas ärimees Mihhail Prohhorov kahe miljoni toetusallkirja kokkusaamisest.

Toetusallkirju koguvad veel Irkutski oblasti kuberner Dmitri Mezentsev, Orenburgi oblastist pärit ärimees Rinat Hamijev ja erakonna Volja (Tahe) juht Svetlana Peunova.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles