Saksa sotsist rahandusminister noolib Merkeli ametit

Copy
Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz (paremal) loodab järgmisel sügisel kantsler Angela Merkelilt tema ametikoha võtta.
Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz (paremal) loodab järgmisel sügisel kantsler Angela Merkelilt tema ametikoha võtta. Foto: Emmanuele Contini/imago Images/Scanpix

Saksa sotsiaaldemokraadid nimetasid oma kantslerikandidaadiks järgmise aasta üldvalimistel rahandusminister Olaf Scholzi, kes usub, et sotsiaaldemokraadid suudavad aastaga oma populaarsust piisavalt kasvatada, et kantsleri ametikoht Angela Merkeli poliitikast lahkumise järel endale haarata.

Selleks, et rahandusminister Scholz võiks tõepoolest järgmisel sügisel kantsleriks saada, peaksid sotsiaaldemokraadid oma populaarsust märkimisväärselt kasvatama. Praegusest madalat toetusest hoolimata julges Scholz kuulutada, et usub oma võitu.

«Ma olen nominatsiooni üle rõõmus. Ja, ma võidan. Me seisame siin, sest tahame valitsust juhtida,» sõnas Scholz, kes usub, et erakond suudab saavutada valimistel vähemalt 20-protsendilise toetuse.

Sotsiaaldemokraadid loodavad, et järgmiste valimiste järel on võimalik moodustada nn punane-punane-roheline valitsus, ehk kaasata koalitsiooni vasakpoolne erakond Die Linke ja Saksamaal üha populaarsemad rohelised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles