Saksamaad ähvardab kuumalaine tõttu veepuudus (1)

Postimees
Copy
Saksamaal Frankfurtis otsiti kuuma ilma eest jahutust ka purskkaevudest. Paraku seisavad paljud riigi piirkonnad kuumalaine ja koroonapandeemia tõttu silmitsi veepuudusega.
Saksamaal Frankfurtis otsiti kuuma ilma eest jahutust ka purskkaevudest. Paraku seisavad paljud riigi piirkonnad kuumalaine ja koroonapandeemia tõttu silmitsi veepuudusega. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Viimastel nädalatel sageli 30 kraadi piiri ületanud õhutemperatuur sunnib sakslasi vett säästma. Nii kutsuvad mitmed omavalitsused inimesi üles hoiduma autode pesemisest ja basseinide täitmisest.

Mitmel pool Saksamaal seistakse silmitsi tõsise kuumalainega, mis muu hulgas toonud kaasa veepuuduse ja mitmete kohalike omavalitsuste võimude üleskutse vett säästa.

Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuvas Borgholzhausenis suleti veepuuduse tõttu avalik ujula. Põhjuseks tõsiasi, et kolmest põhjaveekaevust kaks jäid nädalavahetusel tühjaks ja kohaliku vanadekodu joogiveega varustamiseks oli tarvis kohale tuua veetanker, vahendas Tagesspiegel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles