Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

George Floydi surmani viinud vahistamise videod tehti avalikuks (16)

Copy
George Floydi surm vahistamise käigus vallandas ulatuslikud rassismivastased protestid.
George Floydi surm vahistamise käigus vallandas ulatuslikud rassismivastased protestid. Foto: Bryan Smith/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA politsei avaldas politseinike kehakaamerate videod, milles on näha George Floydi vahistamine ja tema surmaga lõppenud kinnihoidmine. 

Floydi vahistamine 25. mail lõppes tema surmaga, kuna politseinik hoidis pikka aega oma põlve mehe kaelal. Floydi surma järel lahvatasid Ameerika Ühendriikides rassismi- ja politseivägivallavastased protestid, mis levisid üle maailma ja mis kestavad mitmel pool USAs tänaseni.

Sel nädala avalikuks tehtud videotes on näha, kuidas politseinikud sisenesid Minneapolises asuvasse söögikohta Cup Foods, kus nende poole pöördub klienditeenindaja, kes kurdab, et söögikohas maksti võltsitud 20-dollarilise rahatähega.

Seejärel lähevad politseinikud koos klienditeenindajaga välja ja suunduvad sõiduki poole, millele klienditeenindaja viipas. Sõidukis istub George Floyd. Politseinik Lane läheneb autole sõidukijuhi poolsest küljest, tema kolleeg Kueng aga teiselt poolt.

Relva käes hoidev Lane pöördub Floydi poole ja palub korduvalt tal käed üles tõsta. Floyd muutub emotsionaalseks ja hakkab sõidukist väljudes nutma. Ta palub Lane'i, et too teda ei tulistaks. 

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles