Valgevene siseministeerium teatas veel 2000 inimese kinnipidamisest

Copy
Märulimiilits mööduma Minskis kahest nutvast naisest.
Märulimiilits mööduma Minskis kahest nutvast naisest. Foto: EPA/Scanpix

Valgevene võimud on viimase päeva jooksul sanktsioneerimata meeleavaldustel osalemise eest kinni nabinud üle 2000 inimese, teatas täna siseministeerium. 

«Kogu riigis on kinni peetud üle 2000 inimese, kaasa arvatud need, kes on osalenud sanktsioneerimata üritustel,» seisis ministeeriumi avalduses. 

«Ööl. 10. augustist vastu 11. augusti kogunesid kodanikud erinevatesse paikadesse mitmetes linnades; suurimad kogunemised olid Minskis, Brestis, Magiljovis ja Navapolatskis,» märkis ministeerium.

«Registreeriti avalikke vastuhakke korrakaitsetöötajatele, mitmeid rünnakuid miilitsatöötajate vastu ja sõidukite kahjustamist. Need ebaseaduslkud teod vigastasid 21 miilitsatöötajat ja siseministeeriumi vägede sõdurit, neist viis toimetati haiglasse,» lisati avalduses.

«Rühm Minskis liikuvaid kodanikke loopis suitsupomme ja süütepudeleid. Mõned sõidukijuhid blokeerisid tahtlikult pealinna teedel liikluse, tehes asjatuid peatusi ja andes signaali. Esines juhtumeid, kui liiklust takistasid spetsiaalselt ehitatud tõkked.»

Ministeerium märkis, et miilitsatöötajad ja siseministeeriumi vägede sõdurid «kasutasid aktiivselt erivahendeid ebaseadusliku tegevuse peatamiseks».

Päev varem olid võimud teatanud 3000 inimese kinnivõtmisest, kellest vähemalt 21 vastu on algatatud kriminaalasi. 

Täies märulivarustuses miilits kasutas meeleavaldajate laialiajamiseks kummikuule, pisargaasi ja heligranaate. Välja oli toodud ka hulgaliselt eritehnikat. Protestide mahasurumise käigus sai surma üks ja viga veel hulk inimesi, teiste seas ajakirjanikke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles