AJALOOLINE VALIK ⟩ Harris on Bidenile korraga nii risk kui ka kindla peale minek

Copy
Kamala Harris lootis ise saada demokraatide presidenidkandidaadiks juba neil valimistel, kuid kerkides Joe Bideni asepresidendi kandidaadiks on tal hea võimal sillutada endale teed USA kõrgeimasse ametisse tulevikus. Pildil Harris kampaaniaüritusel Oaklandis eelmisel aastal.
Kamala Harris lootis ise saada demokraatide presidenidkandidaadiks juba neil valimistel, kuid kerkides Joe Bideni asepresidendi kandidaadiks on tal hea võimal sillutada endale teed USA kõrgeimasse ametisse tulevikus. Pildil Harris kampaaniaüritusel Oaklandis eelmisel aastal. Foto: Elijah Nouvelage / Reuters / Scanpix

Kamala Harris teeb USA asepresidendikandidaadina igal juhul ajalugu, olles nii esimene mustanahaline kui ka india juurtega naine, kes pürgib Valgesse Majja.  Kuid kui osa eksperte peab California osariigi senaatorit Joe Bidenile turvaliseks paariliseks valimiskampaanias, siis leidub neidki, kelle arvates võib Harrise minevik karmikäelise prokurörina peletada liberaalseid ja mustanahalisi valijaid.

Harris, kes omal ajal oli esimene naine ja esimene mustanahaline California osariigi peaprokuröri kohal, esitles end mullu ise Demokraatliku Partei presidendikandidaadiks pürgides kui edumeelset reformijat, kuid nii mõnigi kõrvalseisja on selle väite kahtluse alla seadnud.

«Ikka ja jälle, kui progressiivsete vaadetega inimesed kannustasid teda ringkonaprokurörina ja seejärel osariigi peaprokurörina minema kaasa kriminaalõiguse reformidega, oli Harris vastu või vaikis,» kirjutas õigusteaduste professor Lara Bazelon eelmisel aastal The New York Timesis avaldatud arvamusloos. «Harris muutis juriidilised pisiasjad relvadeks, et ta saaks kinnistada ebaõiglust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles