Brutaalsele ööle Valgevenes järgnes naisteprotest ja rüselus vangla juures (6)

Postimees
Copy
Valgesse rõivastatud naised avaldasid täna Minskis toetust kinni peetud ja vigastatud meeleavaldajatele.
Valgesse rõivastatud naised avaldasid täna Minskis toetust kinni peetud ja vigastatud meeleavaldajatele. Foto: TATIANA ZENKOVICH / EPA / SCANPIX

Valgevenelased ärkasid tänagi protestidest ja vägivallast haaratud riigis ning siseministeerium tunnistas, et Bresti linnas lasid politseinikud meeleavaldajate vastu käiku ka tulirelvad, haavates ühte inimest. Vastasseise jõuametnike ning protestivate inimeste vahel on lahvatanud täna mitmel pool Valgevenes ka päise päeva ajal.

Valgevene siseministeeriumi teatel vahistati läinud ööl enam kui tuhat inimest ning algatati 17 kriminaalasja. Pärast riigis 26 aastat võimul olnud Aljaksandr Lukašenka presidendivalimiste võitjaks kuulutamist lahvatanud protestide käigus esimest korda kasutati protestijate vastu ka tulirelvi, vahendas Raadio Vaba Euroopa.

«Brestis ründas politseiohvitsere grupp agressiivseid kodanikke, kellel olid relvad käes,» seisis ministeeriumi teates. «Hoiatuslasud ei peatanud neid. Kaitsmaks töötajate elu ja tervist, kasutati nende alistamiseks relvi. Üks ründaja sai haavata.»

Sotsiaalmeedias toimuvat kajastanud inimesed kirjeldasid, et just Lääne-Valgevenes Brestis olid korrakaitsjad läinud ööl erakordselt jõhkrad, vahistades ja pekstes juhuslikke inimesi, kes sõitsid jalgrattaga, tuututasid autosignaali või ootasid tänaval bussi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles