Valgevene parlament mõistis hukka katsed riiki «destabiliseerida» (4)

Copy
Toetusaktsioon meeleavaldustel vigastada saanud ja kinnivõetud inimestele Valgevene pealinnas Minskis 12. august 2020.
Toetusaktsioon meeleavaldustel vigastada saanud ja kinnivõetud inimestele Valgevene pealinnas Minskis 12. august 2020. Foto: TASS/Scanpix

Valgevene võimumeelne parlament mõistis hukka «mõne poliitiliselt kallutatud grupi» väidetavad katsed riiki destabiliseerida. 

«Ei saa lubada, et Valgevene noored saavad vahetuskaubaks katse olukorda raputada. Iga kodanik peab seadusest kinni pidama ja riik peab tagama seadusest kinnipidamise ja korra ja rahu. Korrakaitseagentuuride teod on sobilik vastus keelatud (protesti)aktsioonides osalejate provokatsioonidele. Tee vägivallani on Valgevene rahva jaoks lubamatu,» kuulutas oma avalduses Rahvusassamblee, milles puudub opositsioon. 

Valgevene parlament mõistab hukka «mõne poliitiliselt kallutatud grupi katsed ühiskonda lõhestada ja olukorda riigis destabiliseerida». 

«Aktiivsus eelvalimistel ja kõrge osalusprotsent valimispäeval näitavad taas, kui palju valgevenelased hoolivad riigi tulevikust ja kuidas nad on valmis võtma selle eest vastutust.» 

«Absoluutne enamus kodanikest toetab praegust kurssi tugeva sõltumatu riigi ehitamise poole, kus inimesed, nende heaolu ja julgeolek on peamised prioriteedid,» väitis parlament.

Valgevenes puhkesid 9. augustil pärast presidendivalimisi meeleavaldused tulemuste vastu, mille järgi võitis ametlikel andmetel 25 aastat võimul olnud Aleksandr Lukašenka. Meeleavalduste brutaalse mahasurumise käigus on kinni peetud tuhandeid inimesi, teateid on ka hukkunutest. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles