Šveits pikendas massiürituste keeldu oktoobrini

Copy
Šveitsi lipp mägedes.
Šveitsi lipp mägedes. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Šveits teatas kolmapäeval, et uute koroonanakkuste arvu tõusu tõttu pikendatakse rohkem kui 1000 inimesega kogunemiste keeldu 1. oktoobrini, mis muu hulgas tähendab uut hoopi suurte spordivõistluste korraldajatele.

Valitsus ütles avalduses, et kavatseb tagada, et epidemioloogiline olukord Šveitsis ei halveneks.

Šveits ei kehtestanud märtsi keskel koroonaviiruse leviku tõkestamiseks meetmeid rakendades karme liikumispiiranguid. Piiranguid hakati järkjärgult leevendama alates 27. aprillist.

Rohkem kui tuhande inimesega ürituste keeld oleks pidanud lõppema 31. augustil. Keelu pikendamise järel teatati koheselt, et 20.-27. septembrile kavandatud jalgrattaspordi MM-võistlused Aigle-Martignys jäetakse ära.

Šveitsi jalgpalliliiga ütles, et 11. septembril algava uue hooaja avakohtumised võidakse ümber tõsta.

Šveitsi jäähokiliiga teatas omakorda, et klubide esindajad kohtuvad reedel, et arutada, millal oleks mõeldav uut hooaega alustada.

Šveitsis on kinnitust leidnud 37 079 inimese nakatumine uude koroonaviirusesse, 8,5 miljoni elanikuga riigis on COVID-19 nõudnud 1713 inimese elu.

Igapäevane nakatumiste arv vähenes märtsi keskpaiga tuhandelt vaid mõne kümneni mai keskpaiga ja juuni keskpaiga vahel. Seejärel algas uus tõus ning kolmapäeval teatati 273 uuest kinnitust leidnud nakatumisest, mis on kõrgeim näitaja alates aprilli keskpaigast.

Alates laupäevast on maskide kandmise kohustus kõikidel Šveitsist väljuvatel ja saabuvatel lendudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles