Rootsi epideemiajuhtide meilivahetus karjaimmuunsusest ajas riigi kihama (55)

Postimees
Copy
Rootsi riigiepidemioloogi Anders Tegnelli sõnul ei tähenda karjaimmuunsuse küsimuse arutamine meilivahetuses tänavu märtsis, et see oleks olnud terviseameti strateegia eesmärk, vaid tegu oli lihtsalt teoreetilise diskussiooniga erinevate meetmete mõju üle.
Rootsi riigiepidemioloogi Anders Tegnelli sõnul ei tähenda karjaimmuunsuse küsimuse arutamine meilivahetuses tänavu märtsis, et see oleks olnud terviseameti strateegia eesmärk, vaid tegu oli lihtsalt teoreetilise diskussiooniga erinevate meetmete mõju üle. Foto: ALI LORESTANI / TT NEWS AGENCY / SCANPIX

Sel nädalal avaldas Rootsi meedia e-kirjad, mida riigi peaepidemioloog Anders Tegnell vahetas koroonaviiruse leviku algfaasis märtsis oma terviseameti kolleegidega, lähiriikide ametikaaslastega ning teiste ekspertidega. Kirjad on tõstanud taas küsimuse, kas Rootsi strateegia ikka on olnud karjaimmuunsuse saavutamine.

Aftonbladeti käsutusse jõudnud meilivahetuses Tegnelli ja käputäie teadlaste vahel on rohkelt juttu karjaimmuunsusest.

Näiteks kirjutas Karolinska instituudi biomeditsiini professor Matti Sällberg märtsi keskel Tegnellile ja teistele teadlastele: «Karjaimmuunsus on see, millega saab asja kontrolli alla. Seda saab saavutada organiseeritud vormis ja kaitstes riskigruppe tuleb sellega toime parimal viisil.»

Kirju kommenteerides rõhutas Tegnell nüüd siiski uuesti, et Rootsi strateegia pole kunagi olnud karjaimmuunsuse saavutamine ning toona teadlaste vahel käinud diskussioon ei mõjutanud terviseameti otsuseid olulisel määral.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles