Ajakirjanik ennustas Lätile erakorralisi valimisi veel enne 31. märtsi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Kond
Ragnar Kond Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Rahvusringhäälingu Lõuna- ja Kagu-Eesti korrespondent Ragnar Kond ennustas ETV saates «Vabariigi kodanikud», et Lätil seisavad erakorralised valimised ees juba enne märtsi lõppu.

Ta tõi selle miinusena välja tõiga, et selleks ajaks ei ole seim jõudnud ilmselt ära muuta praeguse valimisseaduse kitsaskohti ning valimised ei pruugi seetõttu aidata riiki poliitilisest ja majanduslikust kriisist välja.

Kondi sõnul on viimastel päevadel suuremate erakondade juhid käinud president Valdis Zatlersi jutul, mis võib viidata käimasolevatele konsultatsioonidele seoses erakorraliste valimistega.

Finantsinvesteeringute portaali Tarkinvestor juht Kristjan Lepik avaldas arvamust, et ilma Parex panga afäärita oleks Läti majandus täna mõnevõrra paremas seisus, talle vaidles vastu politoloog Veiko Spolitis, kes rõhutas, et Lätil erinevalt Eestist pole ka näiteks riigireservi.

Lepik nõustus ning jahutas eestlaste entusiasmi seoses reservi olemasoluga sellega, et Lätile antav IMFi abipakett on näiteks kuus korda suurem kui meie tagavarad ning see näitab ilmekalt kui palju raha sellisest kriisist välja tulemiseks tarvis on.

Endine Eesti suursaadik Lätis Toomas Tiivel avaldas arvamust, et kümnekonna aasta eest olid Eesti poliitikud mõnevõrra julgemad kui nende Läti ametivennad ning suudeti langetada olulisi otsuseid.

Spolitis rõhutas veel, et Läti erinevalt Eestist ei ole tänaseni suutnud kirjutada uut põhiseadust ning elatakse Teise maailmasõja eelse konstitutsiooniga, millesse on tehtud täiendusi, samuti pole vastu suudetud võtta mitut seadust, mida põhiseadus mainib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles