Trump lämmatab kirja teel hääletamise nurjamiseks USA postiteenistust (3)

Copy
Kirjakastid postkontori ees Chicagos Illinoisi osariigis. USA presidendi Donald Trumpi sõnul ei soovi ta anda postiteenistusele lisaraha, kuna ilma selleta on muutub kirja teel hääletamine keerulisemaks.
Kirjakastid postkontori ees Chicagos Illinoisi osariigis. USA presidendi Donald Trumpi sõnul ei soovi ta anda postiteenistusele lisaraha, kuna ilma selleta on muutub kirja teel hääletamine keerulisemaks. Foto: Scott Olson / AFP / Scanpix

Kirjad kuhjuvad postkontoritesse. Plaanis on keelata ületunnitöö, mis ainult kasvatab eelmainitud postikuhilat. Samas novembris toimuvate USA presidendivalimiste ajal peaks riigi postiteenistus tulema toime rekordilise hulga kirja teel antud häälte õigeks ajaks valimisjaoskonda toimetamisega, mis tundub üha küsitavam, arvestades, et eile lausus president Donald Trump otsesõnu, et on vastu postiametile lisaraha andmisele, kuna edukas postihääletus tuleks talle kahjuks.

Trump on korduvalt väitnud, et postihääletus soodustab pettusi ja valimistesse sekkumist ning annab eelise demokraatidele, mis siis et selle kohta puuduvad igasugused tõendid.

Üleeile otsustas ta keelduda andmast 25 miljardit dollarit hädaabi USA postiteenistusele, samuti keeldus ta eraldamast asutusele 3,5 miljardit dollarit lisaraha, mis oli mõeldud valimiste turvaliseks läbiviimiseks, vahendas BBC.

Eile kinnitas Trump telefoniusutluses Fox Business Networkile, et tema otsuse taga on soov takistada kirja teel hääletamist. «Nüüd vajavad nad seda raha, et panna postkontorid tööle, nii et nad suudavad võtta vastu kõiki neid miljoneid ja miljoneid hääletussedeleid,» lausus Trump. «Nüüd, kui me ei saavuta kokkulepet, tähendab see, et nad ei saa raha. See tähendab, et nad ei saa üldist kirja teel hääletamist, nad lihtsalt ei saa seda.»

Samas ise on USA president korduvalt kasutanud võimalust kirja teel hääletada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles