Elevandiluuranniku valimisvägivallas on hukkunud kuus inimest

BNS
Copy
Meeleavaldajad
Meeleavaldajad Foto: Reuters/ScanPix

Elevandiluurannikul on saanud surma vähemalt kuus inimest kolm päeva väldanud kokkupõrgetes, kui meeleavaldajad tulid tänavale pärast president Alassane Ouattara otsust kandideerida oktoobrivalimistel ka kolmandaks ametiajaks, ütlesid julgeolekuallikad reedel.

Neli inimest sai surma kaks päeva kestnud kokkupõrgetes riigi keskosas Daoukros ja lõuna pool Bonoua linnades kolmapäeval ja neljapäeval.

Veel üks inimene sai surma neljapäeva hilisõhtul Daoukros, ütles julgeolekuallikas AFP-le.

Vägivald on levinud ka riigi põhjaossa Gagnoa linna.

«Me mõistame hukka ühe surma kokkupõrgetes eilsel ööl ja täna nende vahel, kes toetavad või seisavad vastu kolmandale ametiajale,» ütles linnapea Yssouf Diabate AFP-le viitega Ouattara otsusele.

Meeri sõnul on vigastatuid mõlemal poolel, ent reede õhtuks oli olukord rahunenud.

Ouattara (78) teatas eelmisel nädalal, et kandideerib 31. oktoobri presidendivalimistel. Üllatusliku otsuse põhjuseks oli asjaolu, et tema soosik valimistel peaminister Amadou Gon Coulibaly suri ootamatult südamerabandusse.

Avaldus tekitas Ouattara kriitikute seas raevuka reaktsiooni, kuna ta on juba kaks korda järjest ametis olnud. Ouattara ise ütleb, et põhiseadusmuudatuste tõttu läks tema ametiajaloendur taas nulli.

Lääne-Aafrika lõunarannikul paiknevas riigis on kestnud madala intensiivsusega kodusõda alates 2011. aastast, mil endine autoritaarne riigipea Laurent Gbagbo keeldus võimu üle andmast Ouattarale pärast valimiskaotust.

Järgnenud vägivallas on saanud surma umbes 3000 inimest ning see on lõhestanud riigi põhja-lõuna teljel kahte vaenuleeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles