Uurijad: Šoti rongiõnnetuse põhjustas maalihe

BNS
Copy
Rongiõnnetus
Rongiõnnetus Foto: PA Wire/Scanpix

Kirde-Šotimaal kolmapäeval aset leidnud rongiõnnetuse, milles hukkus kolm inimest, põhjustas rööbastelt väljasõit maalihke tõttu, ütlesid reedel uurijad.

Aberdeeni ja Glasgow' vaheline reisirong sõitis rööbastelt kolmapäeva hommikul Stonehaveni linna lähistel, mida olid nüpeldanud paduvihmad mõni tund varem.

Surma said rongijuht, konduktor ja üks reisija, veel kuus inimest viidi kergemate vigastustega haiglasse. Samas sai neli tuletõrjujat viga järgnenud põlengu kustutamisel.

«Umbes 9.40 kolmapäeva, 2020. aasta 12. augusti hommikul sõitsid kõik kuus reisirongi liikuvosa (kaks vedurit ja neli vagunit) rööbastelt pärast maalihkesse sattumist,» teatas rongiõnnetuste uurimise osakond (RAIB) oma esmases hinnangus õnnetuse põhjuste kohta.

Raporti kohaselt püüdis rong naasta Stonehavenisse, kui sai teate veel ühest maalihkest kaugemal eespool, kui sõitis rööbastelt maha.

Rong liikus veel 90 meetrit pärast rööbastelt mahasõitu, enne kui üks kahest vedurist koos vaguniga jäi pidama metsasele nõlvale. Üks vagun jäi pidama katuse peal, veel üks vagun jäi pidama katuse peal, toetudes eelmisele vagunile.

Sõltumatu ametkond avaldab oma raporti koos ohutusnõuete täiustamise soovitustega pärast seda, kui juurdlus on lõpetatud.

Briti võimud andsid neljapäeval korralduse teostada kõikjal riigis ohutusalast järelvalvet, kartes, et üha halvenev ilmastik võib tuua kaasa sarnaseid õnnetusi.

Raudteeoperaator Network Rail teatas, et asus üle vaatama kõrgema riskiga nõlvasid, kust rööpad üle lähevad, ning teeb koostööd meteoroloogidega tulvaalase teabe paremaks kättesaadavuseks.

Suurbritannia viimane suur õnnetus leidis aset 2007. aastal Loode-Inglismaal Cumbrias, kus rööbastelt sõitnud reisirongiga juhtunud õnnetuses hukkus ük ja sai viga 30 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles