Berliinis taasavatakse bordellid, aga seksida seal ei lubata

BNS
Copy
Temaatiline asutus Berliinis
Temaatiline asutus Berliinis Foto: Reuters/ScanPix

Berliini bordellidel lubati järgmisel nädalal pärast kuudepikkust sulgu taas uksed avada, kuid koroonaviiruse tõttu on seal seksimine endiselt keelatud.

Selle asemel peavad Saksa pealinnas seksuaalset rahuldust otsivad kliendid leppima erootilise massaažiga. Seda vähemalt kuni septembrini, mil koroonapiiranguid veel lõdvendatakse.

Reeglite osaline lõdvendamine ei frustreeri mitte ainult kliente, vaid ka kohalikke seksitöötajaid.

Kauaaegne seksitöötaja Jana (49) rääkis, et ootab pikisilmi järgmist kuud, mil ta saab hakata taas pakkuma täispaketti.

«Ma eelistan seksuaalteenuseid, ja minu kliendid ka,» ütles ta.

Seksitöö keelati Berliinis märtsi keskpaigas, osana meetmetest ohjeldada koroonaviiruse levikut.

Juulis korraldasid kümned seksileludega relvastatud prostituudid Berliinis parlamendi ülemkoja Bundesrati ees meeleavalduse, kus kurdeti, et piirangud takistavad neil elatise teenimist ja sunnivad neid tegutsema seadusevastaselt.

Prostitutsioon on Saksamaal seaduslik ja reguleeritud: riigis on 40 000 registreeritud seksitöötajat, kellel on õigus sotsiaalkindlustusele ja töölepingute sõlmimisele.

Lõbumajaomanik Aurel Johannes Marx ütles, et kuid kestnud seisak on viinud ta kuuekohalisse kahjumisse ja nüüd nõutakse talt veel lisainvesteeringuid tagamaks vastavus koroonaviiruse reeglitele.

Vastuvõtualal, mis näeb välja nagu peenemat sorti hotell, on üles pandud sildid koroonareeglitega. Kõigil, kes bordelli külastavad nõutakse ka oma kontaktinfoga ankeedi täitmist, mida hoitakse suletud ümbrikus.

Samuti peavad nad kandma maski, «täpselt nagu ostukeskuses, bensiinijaamas ja metroos», ja enamik on sellega täiesti rahul.

«Mis aga nii hästi ei toimi, on asjaolu, et paljud külastajad tulevad bordelli ootuses, et nad saavad siin seksi,» märkis Marx.

Ranged hügieenireeglid jäävad kehtima ka siis, kui seksiteenuseid 1. septembrist taas pakkuma hakatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles