GALERII JA VIDEO ⟩ Valgevene opositsioonimarsist Minskis võtavad osa kümned tuhanded (31)

Copy

Kümned tuhanded Valgevene opositsiooni esindajad kogunesid pühapäeval Minskisse meelt avaldama niinimetatud Vabaduse marsile seoses autoritaarse presidendi Aleksandr Lukašenko võltsitud valimisvõiduga, ütles sündmuskohalt AFP ajakirjanik.

Skandeerides «Lahku!», marssisid meeleavaldajad mööda Iseseisvuse puiesteed ning tegemist on viimase nädala protestide seni suurima väljaastumisega opositsioonilt.

Arvukalt meeleavaldajaid tõstsid võidu märgiks kaht sõrme püsti, hoidsid käes lilli ja õhupalle.

Paljud kandsid seljas valget, mis on muutunud opositsioonilise liikumise sümboliks. Marsist võttis osa ka rühm erusolevaid dessantväelasi, kes kandsid oma vormirõivaste barette.

Demonstrandid hoidsid käes plakateid sõnumitega nagu «Seisame vägivalla vastu» ja «Lukašenko peab andma vastust piinamiste ja surnute eest».

Meeleavaldajad kõndisid läbi linna kandes endaga 100 meetri pikkust puna-valget lippu, mis kunagi oli riigilipp ning mida praegu kasutatakse võimuloleva režiimi vastase meelsuse väljendamiseks.

Nii skandeeriti «Elagu Valgevene!» ja nõuti Lukašenko lahkumist. Protsessiooni toetasid autojuhid, kes lasid vaibumatult signaali.

Lukašenko pidas samas mõnetuhande osalisega kogunemise Minski südalinnas, kus kutsus oma poolehoidjaid päästma nende riiki hävingu eest.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles