NATO lükkas Lukašenko süüdistused väe koondamisest tagasi (5)

Copy
Lukašenka väitis oma pooldajate pühapäevasel meelavaldusel Minski südalinnas, et NATO tankid ja lennukid seisavad 15 minuti sõidu kaugusel Valgevene piirist.
Lukašenka väitis oma pooldajate pühapäevasel meelavaldusel Minski südalinnas, et NATO tankid ja lennukid seisavad 15 minuti sõidu kaugusel Valgevene piirist. Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

NATO lükkas pühapäeval viivitamatult tagasi Valgevene autoritaarse presidendi Aleksandr Lukašenka süüdistused, mille kohaselt koondaks allianss justkui oma väge Valgevene läänepiirile.

«Mingit NATO-jõudude koondamist piirkonnas ei ole. NATO rahvusvaheline kohalolek selle idatiival ei ohusta ühtki riiki. See on rangelt kaitse-eesmärgiline, tasakaalustava iseloomuga ning mõeldud tülide ennetamiseks ja rahu säilitamiseks,» edastas NATO pressisekretär avalduses.

Ühtlasi kutsus ta Valgevene võime üles austama põhivabadusi, sealhulgas õigust rahumeelsele meeleavaldusele, ja märkis, et NATO seirab tähelepanelikult olukorra arengut Valgevenes.

Lukašenka väitis oma pooldajate pühapäevasel meelavaldusel Minski südalinnas, et NATO tankid ja lennukid seisavad 15 minuti sõidu kaugusel Valgevene piirist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles