Kohus karistas Amuuri pedofiili 25-aastase vangistusega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aheldatud kätega mees
Aheldatud kätega mees Foto: SCANPIX

Amuuri oblasti kohus mõistis 38-aastase Blagoveštšenski elaniku Aleksei Žitski süüdi tapmises ja alaealise seksuaalses ründamises ning karistas teda 25-aastase vangistusega range režiimiga koloonias.

«Kohtistung leidis aset suletud uste taga. Vastavalt kohtu otsusele peab süüdimõistetu maksma kannatanutele ja nende peredele kokku 1,5 miljonit rubla (37 000 eurot) kompensatsiooni. Kaitse kavatseb ilmselt otsuse vaidlustada,» rääkis oblasti prokuratuuri esindaja Boriss Kononenko Interfaxile.

Žitski, keda Vene meedias nimetatakse Amuuri pedofiiliks, oli kohtu all väikse tüdruku ründamise ja 47-aastase naise tapmise tõttu.

Uurimine tegi kindlaks, et juulis 2011 tutvus mees oma kodumaja õuel 2004. ja 2005. aastal sündinud kahe tüdrukuga. Ta viis nad inimtühja kohta, kus vägistas vanema neist ära.

Mees võeti varsti pärast seda kinni, kuna lapsed olid kodus juhtunust rääkinud ja nende vanemad pöördusid seejärel politseisse.

Kahtlustatav lasti pärast ülekuulamist vabaks. Vihane rahvahulk oleks peaaegu omakohtu korraldanud, kuid mehe kodu juurde saabus OMONi üksus, kes selle ära hoidis. ŽitskI toimetati samal päeval politseijaoskonda.

Prokuratuur, uurimiskomitee ja siseministeerium võtsid mehe toimiku uuesti ette ja pärast materjalidega tutvumist vabastati ametist uurija, kes oli lubanud mehe vabadusse lasta.

Ülekuulamistel, mis puudutasid lapse vägistamist, tunnistas mees üles ka 2009. aastal sooritatud mõrva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles