Kurdistani Töölispartei teatas Türgi helikopteri allatulistamisest

Copy
Türgi sõjaväekopter. Pilt on illustratiivne.
Türgi sõjaväekopter. Pilt on illustratiivne. Foto: SEDAT SUNA/EPA

Kurdistani Töölispartei (PKK) teatas esmaspäeval Türgi helikopteri allatulistamisest Iraagi Kurdistanis vastuseks ühe oma komandöri hukkumisele möödunud nädalal. 

Eelmisel teisipäeval hukkus Türgi droonirünnakus samuti kaks kõrget Iraagi ohvitseri. 

PKK teatel on selle väed Zagrosi mägipiirkonnas saanud hakkama «otsetabamusega ja tulistanud alla Türgi helikopteri». 

«Kümme minutit pärast esimese helikopteri allatulistamist tabasid meie väed veel üht..., sundides selle lahkuma,» teatas PKK. 

Iraagi Kani Massi linnapea Türgi piiri lähistel kinnitas Türgi helikopteri allakukkumist. Meer Servest Aqrawi teatas uudisteagentuurile AFP, et tal pole võimalik kinnitada teist helikopteritabamust ega kahju ulatust, kuna konfliktitsooni pääsemine on keeruline. 

PKK pühendas esmaspäevase operatsiooni oma märtrile Akid Karzanile ja kahele Iraagi ohvitserile, kes hukkusid PKK sõnul Türgi okupatsiooniarmee käe läbi. 

Türgi väed on Iraagi autonoomses piirkonnas olnud veerand sajandit. Juuni keskpaigas käivitati aga piiriülene maa- ja õhuväeoperatsioon PKK vastu. 

Pärast teisipäevast Türgi droonirünnakut kutsus Iraagi valitsus arupärimisele Türgi suursaadiku ja seda juba kolmandat korda kahe kuu jooksul. Reedel hukkus Türgi pommitamises regioonis kolm kurdivõitlejat. 

Ankara väitel on neil õigus korraldada sõjaväeoperatsiooni PKK vastu, kuna tegemist on nende hinnangul terroriorganisatsiooniga. Türgi süüdistab Bagdadi ja Iraagi Kurdistani grupi tegevuse suhtes silma kinni pigistamises. 

Bagdad on aga üritanud leida liitlasi, kes aitaksid sel lõpetada Türgi operatsioon Iraagi territooriumil. 

USA ja Euroopa Liit peavad mõlemad PKK-d terrorirühmituseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles