Prantsuse politsei kutsus valvsusele seoses hobuste sandistamisega

Copy
Farmer hobusega. Foto on illustreeriv.
Farmer hobusega. Foto on illustreeriv. Foto: AP/Scanpix

Prantsuse politsei kutsus inimesi valvsusele kurjategijate suhtes, kes liiguvad ringi farmides ja koplites, piinates ja sandistades hobuseid, eemaldades neilt teadmata põhjusel elusast peast elundeid ja kehaosi.

Viimastel kuudel on üle riigi leitud umbes 15 sellist hobust, viimati Lyoni lähistel. Esmaspäeval avastati, et ühelt loomulikel põhjustel surnud märalt oli eemaldatud koon, üks kõrv ja üks silm.

Eelmisel nädalal avastati riigi idaosas Jura piirkonnast veel elus hobune, kellel oli üks silm välja kougitud ning eemaldatud tükk luud. Hobune suri hiljem.

«Me kutsume teid teatama igast kahtlasest isikust või tegevusest, mida märkate hobukoplite, hobusefarmide või ratsakeskuste lähedal,» ütles Jura piirkonna Lons-le-Saunier' politsei esmaspäeval Facebookis.

Lyoni lähistel asuvas Roanne'is, kus hiljutisim juhtum avastati, märkis politsei, et seostab seda veel umbes 15 elus hobuse piinamise ja sandistamisega viimastel nädalatel üle Prantsusmaa.

Kurjategijate sihtmärkideks on olnud ka ponid ja eeslid.

«On see internetiväljakutse? Üksikisiku impulss? Kõiki suundi uuritakse,» ütles Prantsusmaa keskosas asuva Puy-de-Dome'i piirkonna politsei juunis. Seal on rünnakute ohvriks langenud mitu hobust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles