Kanada uueks rahandusministriks nimetati Chrystia Freeland

Copy
Chrystia Freeland.
Chrystia Freeland. Foto: Adrian Wyld/The Canadian Press/PA Images

Kanada peaminister Justin Trudeau nimetas teisipäeval uueks rahandusministriks veteranpoliitiku Chrystia Freelandi, teatas kohalik meedia.

Freeland määrati ametikohale pärast senise ministri Bill Morneau tagasiastumist. Freelandist sai esimene naissoost rahandusminister Kanada ajaloos.

Ta on olnud Kanada valitsuses mitmes võtmetähtsusega ametis, seal hulgas asepeaminister ja välisminister, ning ta juhtis vabakaubanduskõnelusi USA ja Mehhikoga.

Freeland astus ametisse ajal, mil Kanada on koroonapandeemia tõttu läbi tegemas oma rängimat majanduskriisi pärast Teist maailmasõda.

Morneau teatas esmaspäeval oma tagasiastumisest eetikaskandaali ja väidetavate erimeelsuste järel peaminister Trudeauga koroonaviiruse kulutuste küsimuses. 

Kanada meedia on kirjutanud viimase nädala jooksul Morneau ja Trudeau vahel kerkinud vaidlusest selle üle, kuidas taaskäivitada koroonaviiruse pandeemiast nõrgenenud majandust. Valitsuse eelarvedefitsiit on kerkinud enam kui 340 miljardi Kanada dollarini. 

Kanada eetikavolinik on käivitanud ka uurimise Morneau sidemete kohta heategevusorganisatsiooniga WE, mis tegeleb viiruseabi jagamisega noortele. Ka Trudeaud uuritakse seoses organisatsiooniga, mis maksis esinemiste eest peaministri abikaasale, vennale ja emale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles