Lukašenka määras senise peaministri uuesti ametisse (5)

Copy
Aleksandr Lukašenka
Aleksandr Lukašenka Foto: Sergei Chirikov/ap/scanpix

Valgevene president Aleksandr Lukašenka määras Roman Golovtšenko uuesti peaministriks ning kinnitas uue valitsuse koosseisu, teatas tema pressiteenistus.

Lukašenka kooskõlastas selle sammu eelnevalt parlamendi alamkojaga.

Kõik valitsuse liikmed ja jõuministeeriumide juhid säilitasid oma ametikohad.

Lukašenka andis riikliku julgeoleku komiteele (KGB) korralduse tuvastada tänavameeleavalduste organiseerijad ja teha kõik nende tegevuse peatamiseks. Lukašenka sõnul ähvardatakse meeleavaldustel jõuametkondade liikmeid ja riigiametnikke ning rünnatakse isegi mõningaid valitsuse liikmeid.

President andis kolmapäeval kaitseministeeriumile ühtlasi käsu jälgida NATO vägede liikumist naaberriikides Poolas ja Leedus.

Saksa kantsler Angela Merkel teatas varem päeval, et Euroopa Liit ei tunnusta Valgevene presidendivalimiste tulemusi, sest need polnud vabad ega õiglased. Merkeli sõnul püüdis ta telefoni teel Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenkaga ühendust võtta, kuid too kahjuks keeldus.

Euroopa Liidu president Charles Michel teatas samal ajal, et ühendus kehtestab peatselt sanktsioonid märkimisväärsele hulgale inimestele, kes on seotud valimisrikkumistega Valgevenes ning meeleavalduste vägivaldse mahasurumisega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles