Prantsusmaa ministri kodus toimus pistisekahtluse tõttu läbiotsimine

Copy
Olivier Dussopt
Olivier Dussopt Foto: JULIEN DE ROSA/EPA

Prantsuse uurijad otsisid läbi valitsusliikme kodu, kes väidetavalt võttis kingitustena vastu kunstiteoseid.

Finants- ja maksukuritegude uurimise ameti töötajad otsisid teisipäeval läbi riigieelarve ministri Olivier Dussopt' kodu riigi lõunaosas asuvas Ardeche'i piirkonnas, teatasid anonüümseks jääda soovivad allikad AFP-le.

Läbiotsimine puudutas väiteid, et Annonay linnapeana võttis ta 2017. aastal ühelt ettevõttelt vastu kaks litograafiat.

Dussopt'le tegi kingituse veepuhastusettevõte, millega linnavalitsus oli lepingut sõlmimas, ning prokuratuur uurib, kas tegu võis olla sobimatu mõju avaldamisega.

«Prokuratuur kontrollib seda, mida vaja. See on normaalne ja võimaldab mul näidata, et ma pole midagi valesti teinud,» lausus Dussopt AFP-le.

Ta sõnas, et tagastas litograafiad mitu nädalat tagasi, sest soovib selle teemaga lõpparve teha.

Ta lausus, et ei deklareerinud kingitusi, mis on nõutav igasuguse üle 150-euro suuruse annetuse puhul, sest ei teadnud nende väärtust.

Uurimise all on ka mitmeid teisi Macroni valitsuse liikmeid, kaasa arvatud tema kabinetiülem Alexis Kohler, kelle puhul uuritakse huvide konflikti seoses tema sidemetega Šveitsi-Itaalia laevandushiiuga MSC.

Macroni liitlane Richard Ferrand astus eluasemeministri kohalt tagasi ühe kinnisvaratehingu uurimise tõttu, kuid on praegu parlamendispiiker.

Ja värskelt ametisse nimetatud siseminister Gérald Darmanin on uurimise all väidetava vägistamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles