Hiina õigustas kiribatilaste peal kõndinud suursaadikut

Copy
Kiribatile esmavisiidile saabunud Hiina suursaadik Tang Songgen.
Kiribatile esmavisiidile saabunud Hiina suursaadik Tang Songgen. Foto: twitter

Hiina õigustas neljapäeval suursaadikut, kes oli Kiribatil tervitustseremoonial kõndinud pikali maha heitnud kohalikele elanikele peale astudes, sest see olevat saare kultuuris kohane.

Pildid mööda kiribatilasi sammuvast diplomaadist jõudsid kiiresti internetti ja tõid kaasa pahameelelaine. Üks Twitteri kommentaator leidis, et just seda Hiina oma võlglastega teebki.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja asus kaitsma tseremooniat, millega tervitati kahe riigi diplomaatiliste suhete loomise järel Kiribatile esmavisiidile saabunud suursaadik Tang Songgeni.

«Suursaadik Tang jäi kohaliku valitsuse ja rahva palvel ning austusest Kiribati kultuuri ja tavade vastu lõpuks nõusse, osaledes tervitustseremoonial, mis sisaldas kohalikke rahvakombeid,» ütles ministeeriumi pressesindaja Zhao Lijian.

Ta lisas, et inimeste selgu mööda käimine on saare tähtsaim traditsiooniline tervitustseremoonia ning sellest on osa võtnud ka teiste riikide ametiisikud, näiteks üks Austraalia ametnik 1998. aastal.

Zhao sõnul kritiseerivad inimesed fotosid poliitilistel motiividel.

«Mõned austraallased, kes teavad küll, et Kiribati saartel on unikaalsed kombed, mustavad ja laimavad Hiinat sihilikult,» ütles pressiesindaja ja rõhutas, et Hiina austab teiste riikide tavu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles