Macron ja Merkel arutavad koroonapandeemiat, Valgevenet ja Türgit

Copy
Prantsuse president Emmanuel Macron tervitamas Saksa kantslerit Angela Merkelit oma suveresidentsis Fort de Brégançonis.
Prantsuse president Emmanuel Macron tervitamas Saksa kantslerit Angela Merkelit oma suveresidentsis Fort de Brégançonis. Foto: Christophe SIMON / POOL/SIPA / Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron võttis neljapäeval oma Vahemere äärses suveresidentsis Fort de Brégançonis vastu Saksa kantsleri Angela Merkeli, kohtumisel arutatakse muu hulgas koroonapandeemiat, valimistejärgset vägivalda Valgevenes ja kasvavaid pingeid Türgiga.

Tegemist oli Merkeli esimese visiidiga Prantsuse presidendi suveresidentsi.

Prantsuse presidendikantselei teatel on kõneluste üheks peateemaks ka see, kuidas minna edasi koroonapandeemiast taastumise fondiga, milles Euroopa Liidu tippkohtumisel eemisel kuul kokku lepiti.

«Rahvusvaheline teemadering on eriti täis,» ütles Élysée palee enne kõnelusi, millele järgneb ühine pressikonverents ja töine õhtusöök.

Macron ja Merkel kavatsevad koordineerida poliitikat suhtumises president Aleksandr Lukašenko tagasivalimise järel vallandunud massimeeleavaldustesse Valgevenes.

Samuti arutavad nad üha süvenevaid pingeid Kreeka ja Türgi vahel Vahemere idaosas. Macron pooldab karmimat suhtumist Ankarasse.

Ta on öelnud, et Türgi on destabiliseeriv faktor.

Saksamaa on püüdnud olla vahendajaks Türgi ja Kreeka vahel.

Macron ja Merkel kohtusid viimati viiepäevasel EL-i maratontippkohtumisel, mis lõppes 21. juulil, kui lepiti kokku 750 miljardi euro suuruses päästeplaanis majanduste päästmiseks koroonapandeemia põhjustatud langusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles