Trumpi nõunik: Navalnõi mürgituse kinnitusel on mõju USA-Vene suhetele (1)

Copy
Peterburis neljapäevasel protestil opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi võimaliku mürgitamise vastu meelt avaldanud naise plakatil seisab kiri: "Mürk on naise, argpüksi ja eunuhhi relv".
Peterburis neljapäevasel protestil opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi võimaliku mürgitamise vastu meelt avaldanud naise plakatil seisab kiri: "Mürk on naise, argpüksi ja eunuhhi relv". Foto: AP/Scanpix

Ühendriigid on ärevil teadetest Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi võimaliku mürgitamise kohta ning kui need peaksid kinnitust leidma, võib sel olla arvestatav mõju USA-Venemaa suhetele, ütles reedel president Donald Trumpi riikliku julgeoleku nõunik Robert O'Brien.

«See on äärmiselt häiriv, ning kui kõige selle taga seisavad venelased... siis me püüame arvestada, määratleda, kuidas me tulevikus hakkame suhtlema venelastega,» ütles ta konservatiivse telekanali Fox News eetris.

«Ta on väga julge inimene. Ta on väga julge poliitik ning meie mõtted ja palved on tema ja ta perega,» sõnas O'Brien Navalnõid iseloomustades.

Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš ütles neljapäeval, et opositsionääril hakkas halb lennul Tomskist Moskvasse ning lennuk tegi hädamaandumise Omskis, kus opositsionäär haiglasse viidi, ning on endiselt teadvusetuna intensiivravipalatis.

«Aleksei Navalnõi pere ja arstid võtsid vastu otsuse tema toimetamiseks teise kliinikusse. Seda on vaja kasvõi seetõttu, et Omski haigla, kus ta praegu viibib, ei ole piisavalt varustatud kõigi vajalike testide ja protseduuride tegemiseks. Lisaks on seda tarvis turvakaalutlustel.»

Pressiesindaja märkis, et Navalnõiga juhtunu põhjused on endiselt teadmata. «Diagnoosi ei ole talle endiselt pandud ning me ei tea, mis oli kõige juhtunu põhjus.»

Jarmõš on veendunud, et Navalnõi mürgitati. Tema sõnul ei söönud Navalnõi hommikul midagi, jõi üksnes Tomski lennujaamast ostetud teed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles