Itaalia leht: kapten seilas saare lähedale, et rõõmustada ülemkelnerit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia kreenis.
Costa Concordia kreenis. Foto: SCANPIX

Reedel Toscana rannikul Giglio saare juures karile sõitnud kruiisilaeva Costa Concordia kapten möödus saare kaljustest randadest nii lähedalt selleks, et teha rõõmu saarelt pärit ülemkelnerile, kirjutas tänane ajaleht Corriere della Sera.


Ajalehe artikkel tõstatab uusi väiteid kapten Francesco Schettino vastutustundetu käitumise kohta, mis viis vähemalt kuue inimese hukkumiseni. Laeva operaatorfirma teatel tegi kapten tõsiseid otsustusvigu.

Päevalehe teatel kutsus kapten vahetult enne õnnetust ülemkelner Antonello Tievoli kaptenisillale ja ütles: «Tule vaata, Antonello, me oleme sinu Gigliole väga lähedal.»

Ajalehe andmetel pidi Tievoli juba eelmisel nädalal puhkusele minema, kuid oli sunnitud edasi jääma, kuna talle ei leitud asendajat. Seepärast püüdis kapten teda rõõmustada, tüürides hiigelsuure kruiisilaeva saare kaljuse kalda lähedale.

Ajaleht teatas viitega tunnistajale, et kaptenisillal seisnud Tievoli oli vahetult enne õnnetust kaptenit hoiatanud: «Ettevaatust, me oleme kaldale äärmiselt lähedal.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles