Mitu USA osariiki ei luba Kanye Westil presidendivalimistel osaleda

Postimees
Copy
Räppar Kanye West oma esimesel USA presidendivalimiste kampaania üritusel Lõuna-Carolina osariigis North Charlestonis juuli keskel.
Räppar Kanye West oma esimesel USA presidendivalimiste kampaania üritusel Lõuna-Carolina osariigis North Charlestonis juuli keskel. Foto: RANDALL HILL / REUTERS / Scanpix

USA Wisconsini osariigi valimiskomisjon otsustas, et ei luba räppar Kanye Westil presidendivalimistele kandideerida, kuna muusik esitas oma avalduse valimissedelile pääsemiseks liiga hilja. Montanas ei lubata teda aga kandideerima, sest suurem osa Westi esitatud toetusallkirju ei vastanud nõuetele.

Wisconsini kuueliikmeline valimiskomisjon otsustas eile avalikustatud raporti kohaselt häältega 5 : 1, et West ja tema asepresidendikandidaat, 57-aastane spirituaalnõustaja Michelle Tidball esitasid kandideerimiseks vajalikud dokumendid hiljem, kui selleks seatud tähtaeg ehk 4. august kell 17.

Westil ei õnnestunud pääseda kandideerima ka Montanas, kus ametnikud leidsid, et ligi 8800 räppari esitatud toetusallkirjast olid nõuetekohaselt kogutud kõigest 3972, kirjutas Casper Star-Tribune. Montanas sõltumatuna kandideerimiseks on vaja vähemalt 5000 toetusallkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles