TikTok lubas USA võimude sundmüügi määruse kohtusse anda

Copy
Foto: FLORENCE LO/REUTERS

Videorakendus TikTok teatas laupäeval, et annab USA võimude sundmüügi määruse kohtusse.

Ettevõte kuulub Hiina emafirmale ByteDance. President Donald Trump on andnud emafirmale korralduse müüa TikTok USA ettevõttele või muidu see keelatakse Ühendriikides ära. 

«Tagamaks, et õigusriigi põhimõtteid ei heidetaks kõrvale ja et meie ettevõtet ja kasutajaid koheldaks õiglaselt, pole meil muud valikut, kui vaidlustada meie vastu rakendatud meetmed kohtusüsteemi kaudu,» seisis avalduses.

TikTok on südikalt tõrjunud USA süüdistusi, et on riiklikuks julgeolekuohuks.

TikToki esindajate sõnul võivad USA sammud õõnestada rahvusvahelise ärimaailma usaldust Ühendriikide õiguskorra suhtes. Ettevõte kavatseb rakendada kõiki vahendeid, et tagada õiguskorra püsimine. 

Hiina kritiseeris USA võime TikToki küsimuses juba varem sel nädalal.

«Rakendusel pole õnnestunud pääseda pettuse abil sooritatud röövimisest, mida on viinud läbi mõned inimesed Ühendriikides, kes kasutavad bandiitlikku loogikat ja lähtuvad poliitilisest saamahimust» ütles Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Zhao Lijian. 

Hiina ettevõttele kuuluv videolõikude jagamise teenus postitas sel nädalal veebilehele The Last Sunny Corner of the Internet informatsiooni päevakorda tekkinud küsimuste kohta.  

«TikTok pole kunagi jaganud USA kasutajate andmeid Hiina valitsusega ja ei teeks seda, kui ka palutakse,» seisis ettevõtte postituses. «Igasugune viitamine vastupidisele on alusetu ja tõestatult vale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles