POSTIMEES MINSKIS ⟩ Valgevenelased lubavad Lukašenkast vabaneda välisabita (6)

Postimees
Copy
Meeleavaldajad eile õhtul Valgevene pealinnas Minskis.
Meeleavaldajad eile õhtul Valgevene pealinnas Minskis. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / Scanpix

Eile taas Minski tänavatele tulnud kümned tuhanded meeleavaldajad tõotasid ka sõjaväega silmitsi seistes jätkata rahumeelset protesti seni, kuni president Aljaksandr Lukašenka paneb ameti maha. Seejuures pole inimestele esialgu oluline, mis Lukašenkast endast saab. 

«Ma pole praegu see, kes peab tema saatuse peale mõtlema,» ütles Postimehele protestijate seas olnud presidendikandidaat Andrei Dmitrijev. «Ma mõtlen, kuidas jõuda punkti, kus tulevad uued valimised ja me valime endale uue presidendi. Rahvas otsustab siis juba vana presidendi saatuse.»

9. augustil peetud presidendivalimiste ametlike tulemuste kohaselt 1,2 protsenti häältest kogunud sõltumatu kandidaadi Dmitrijevi sõnul on esmatähtis see, et praegu meeleavaldustega jätkataks.

«[Tuleb] mitte kuulata neid, kes räägivad, et protest on sumbunud. Tuleb mõista, et seda räägitakse nimme, et me peatuksime. Tuleb säilitada tegevuste rahumeelne iseloom. Ja kasvada ning demonstreerida nende [meeleavalduste] massilisust. Näidata, et meid on aina rohkem ja rohkem ja rohkem,» rääkis ta Postimehele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles